Hva er reflekterende og brytende teleskop?
Hva er reflekterende og brytende teleskop?

Video: Hva er reflekterende og brytende teleskop?

Video: Hva er reflekterende og brytende teleskop?
Video: Reflecting telescopes 2024, April
Anonim

Reflekteleskoper vs. Brytende teleskoper . EN brytende teleskop ( refraktor ) bruker linser til å samle og fokusere lys, mens en reflekterende teleskop (reflektor) bruker et speil. De refraktor teleskop samler en større mengde lys inn i linsen enn det som er mulig å samle med det blotte øye.

Ganske enkelt så, hva er forskjellen mellom reflekterende og brytende teleskop?

Hovedkomponenten i et reflekterende teleskop er et speil hvor lyset vil sprette av og deretter fokuseres inn i et mindre område. I kontrast, a brytende teleskop bruker linser som fokuserer lyset når det beveger seg mot den andre enden. En annen viktig fordel med reflekterende teleskoper er hvor store du kan lage dem.

Vet også, hva er fordelene med et reflekterende teleskop fremfor brytende teleskoper? Reflekteleskoper har mange fordeler fremfor brytende teleskoper . Speil forårsaker ikke kromatisk aberrasjon, og de er enklere og billigere å bygge store. De er også lettere å montere fordi baksiden av speilet kan brukes til å feste til festet.

Når det gjelder dette, hva er både reflekterende og brytende teleskoper designet for å gjøre?

Brytende teleskoper bruke linser for å fokusere lyset, og reflekterende teleskoper bruk speil. Jeg skal først snakke om brytende seg. Brytende teleskoper arbeid ved å bruke to linser for å fokusere lyset og gjøre det ser ut som objektet er nærmere deg enn det egentlig er. Både linser har en form som kalles "konvekse".

Bruker astronomer reflekterende eller brytende teleskoper?

Astronomer bruker teleskoper for å samle lys, løse opp fine detaljer og forstørre bildet. Bruk av reflekterende teleskoper et speil for å fokusere lyset og er rimeligere enn brytende teleskoper av samme diameter. Også, reflekterende teleskoper gjør det ikke lider av kromatisk aberrasjon.

Anbefalt: