Hva er ikke-syklisk fotofosforylering?
Hva er ikke-syklisk fotofosforylering?

Video: Hva er ikke-syklisk fotofosforylering?

Video: Hva er ikke-syklisk fotofosforylering?
Video: Cyclic and Noncyclic Photophosphorylation 2024, Kan
Anonim

ikke-syklisk fotofosforylering . oxford. visninger oppdatert. ikke-syklisk fotofosforylering Den lyskrevende delen av fotosyntesen i høyereliggende planter, der det kreves en elektrondonor, og oksygen produseres som et avfallsprodukt. Den består av to fotoreaksjoner, som resulterer i syntese av ATP og NADPH 2.

Herav, hva er forskjellen mellom syklisk fotofosforylering og ikke-syklisk fotofosforylering?

Så inn ikke-syklisk fotofosforylering , du lager oksygen, fra å splitte vannmolekylet, lager du ATP ved å bruke H+-ionene og du lager NADPH. I syklisk fotofosforylering , bruker du kun fotosystem I. Det er ingen spaltning av vann - elektronene kommer kun fra lyshøstingskomplekset.

hva er fotofosforylering i biologi? Fotofosforylering refererer til bruken av lysenergi fra fotosyntese for til slutt å gi energien til å konvertere ADP til ATP, og dermed fylle opp den universelle energivalutaen i levende ting.

Man kan også spørre hvordan ikke-syklisk fotofosforylering fungerer?

I en prosess kalt ikke - syklisk fotofosforylering («standard»-formen for de lysavhengige reaksjonene), elektroner er fjernet fra vann og passert gjennom PSII og PSI før de havnet i NADPH. Denne prosessen krever at lys absorberes to ganger, en gang i hvert fotosystem, og det gjør ATP.

Hvor finner ikke-syklisk fotofosforylering sted?

Ikke - syklisk fotofosforylering finner sted i de granale thylakoidene til kloroplaster. Ikke - syklisk fotofosforylering involverer både Fotosystem I og Fotosystem II.

Anbefalt: