Hva er de 4 bevegelsesligningene?
Hva er de 4 bevegelsesligningene?

Video: Hva er de 4 bevegelsesligningene?

Video: Hva er de 4 bevegelsesligningene?
Video: Equations of motion (Higher Physics) 2024, Kan
Anonim

Det er beskrevet i form av forskyvning, avstand, hastighet , akselerasjon , tid og hastighet. Jogging, bilkjøring og til og med bare gå en tur er alle hverdagslige eksempler på bevegelse. Forholdet mellom disse mengdene er kjent som bevegelsesligningene.

Tilsvarende, hva er de 5 bevegelsesligningene?

Hvis vi kjenner tre av disse fem kinematiske variabler- Δ x, t, v 0, v, a Delta x, t, v_0, v, aΔx, t, v0, v, adelta, x, komma, t, komma, v, start subscript, 0, end subscript, komma, v, komma, a-for et objekt med underkonstant akselerasjon, kan vi bruke en kinematisk formel, se nedenfor, for å løse en av de ukjente variablene.

For det andre, hva er Newtons tre lover? Den tredje lov sier at for hver handling(kraft) i naturen er det en lik og motsatt reaksjon. Med andre ord, hvis objekt A utøver en kraft på objekt B, så utøver objekt B også lik kraft på objekt A. Legg merke til at kreftene utøves på ulike objekter.

Med tanke på dette, hva er formelen for hastighet i bevegelsesligningen?

For å si dette formelt, generelt en bevegelsesligning M er en funksjon av posisjonen r til objektet, dets hastighet (den første gangsderiverte av r, v = drdt), og dens akselerasjon (den andre deriverte av r, a =d2rdt2), og tid t.

Hva er formelen for kraft?

De formel til makt sier makt er lik masse (m) multiplisert med akselerasjon (a). Hvis du har to av de tre variablene, kan du løse for den tredje. Makt måles i Newton (N), masse i kilogram (kg) og akselerasjon i meter per sekund i kvadrat (m/s2).

Anbefalt: