Hvordan dannes sølvsulfatløsning?
Hvordan dannes sølvsulfatløsning?

Video: Hvordan dannes sølvsulfatløsning?

Video: Hvordan dannes sølvsulfatløsning?
Video: Formation of Silver metal from Silver nitrate with copper 2024, Mars
Anonim

Syntesen av sølv (II) sulfat (AgSO4) med en divalent sølv ion i stedet for en monovalent sølv ion ble først rapportert i 2010 ved å tilsette svovelsyre til sølv (II) fluor (HF slipper ut). Det er et svart fast stoff som spaltes eksotermt ved 120 °C med utvikling av oksygen og formasjon av pyrosulfatet.

Ganske enkelt, er sølvsulfat løselig eller uoppløselig?

Sølvsulfat er marginalt løselig i vann . Når vi brukte begreper som "løselig" eller "uløselig", antyder det en "enten/eller"-tilstand. Det er ingen fullstendig uløselige forbindelser. Selv det mest "uløselige" saltet vil løse seg opp i en liten grad.

er sølvsulfat farlig? ANSES A FARLIG SUBSTANS I HENHOLD TIL OSHA 29 CFR 1910.1200. Fare for alvorlig øyeskade. Irriterer luftveiene og huden. Sulfater absorberes ikke godt oralt, men kan forårsake diaré.

Foruten ovenfor, hva brukes sølvsulfat til?

Sølv (JEG) sulfat er en substandard erstatning for sølv cyanid i sølv plating. Det er også brukt i medisinske bandasjer bruk å kle åpne sår fordi sølv er et naturlig antibiotikum. Sølv (II) sulfat er brukt som et oksidasjonsmiddel av umettede organiske stoffer og aromatiske stoffer.

Hva er løselighetsproduktet for sølvsulfat?

De løselighetsprodukt av sølvsulfat Ag2SO4 er 1,5 x 10-5 ved 25 °C. Beregn løselighet av dette saltet fra sin løselighetsprodukt.

Anbefalt: