Hvorfor har en grunnleggende løsning H+-ioner?
Hvorfor har en grunnleggende løsning H+-ioner?

Video: Hvorfor har en grunnleggende løsning H+-ioner?

Video: Hvorfor har en grunnleggende løsning H+-ioner?
Video: Полный курс React Query за час | TanStack Query v4 для начинающих 2024, April
Anonim

Årsaken er at vann på egen hånd deler seg i hydrogen og hydroksid ioner . Når en løsning er meget grunnleggende , det ekstra hydroksydet ioner vil reagere med eventuelt hydronium nesten så snart det dannes. Dermed konsentrasjonen av hydrogenioner er veldig lav, så lav at den kan vanligvis ignoreres.

I forhold til dette, hva kalles en løsning som har flere OH-ioner H+-ioner?

En syre er en løsning med flere H+ ioner enn ÅH - ioner . En syre er enhver forbindelse som gir hydrogen ioner ( H+ ) eller hydronium ioner (H3O+) når det er oppløst i vann. Hydronium ioner – er kombinasjonen av H+ ioner og H2O-molekyler.

Spørsmålet er deretter, hva er H+-ioner? Hydrogenion , strengt tatt, kjernen til en hydrogen atom separert fra det medfølgende elektronet. De hydrogen kjernen består av en partikkel som bærer en enhet positiv elektrisk ladning, kalt et proton (q.v.). De isolerte hydrogenion , representert ved symbolet H+, brukes derfor vanligvis for å representere et proton.

Med tanke på dette, har grunnleggende løsninger også H ioner til å forklare hvorfor er de grunnleggende ved å ta et eksempel?

ioner så vel som OH? ioner . hvis H ? ion konsentrasjonen er mer enn OH? ion og så løsning er sur. Og de viser grunnleggende tegn hvis OH? ion konsentrasjonen er mer enn H ? ion konsentrasjon. Det betyr at de er det grunnleggende på grunn av tilstedeværelse av mer OH- ioner.

Har sure løsninger OH-ioner?

I kjemi, syrer og baser ha blitt definert forskjellig av tre sett med teorier. Den ene er Arrhenius-definisjonen, som dreier seg om ideen om at syrer er stoffer som ioniserer (bryter av) i en vandig løsning å produsere hydrogen (H+) ioner mens baser produserer hydroksid ( ÅH -) ioner i løsning.