Hva er pitch i CT?
Hva er pitch i CT?

Video: Hva er pitch i CT?

Video: Hva er pitch i CT?
Video: МОЙ ПАРЕНЬ – ДОМАШНИЙ ПИТОМЕЦ! Если бы ЛЮДИ БЫЛИ КОТАМИ! Супер Кот и Маринетт в реальности! 2024, Kan
Anonim

(p) Den tonehøyde (i datatomografi) er forholdet mellom pasienttabelløkningen og den totale nominelle strålebredden for CT skanning. De tonehøyde faktor relaterer volumdekningshastigheten til de tynneste seksjonene som kan rekonstrueres. Tonehøyde = bordbevegelse per rotasjon/skivekollimering.

Følgelig, hva er helical pitch?

Helical pitch er et mål på den vertikale avstanden (i forhold til spiralformet akse) som skiller to punkter på a helix etter en fullstendig "sving" (spenner over 2pi radianer) [1]. De tonehøyde av en typisk 3,6- helix (en alfa helix med 3,6 rester per "sving") er omtrent 5,4 ångstrøm [2].

Foruten ovenfor, hva er skivetykkelse i CT? Skivetykkelse og skive inkrement er sentrale begreper som omgir CT /MR-avbildning. Skivetykkelse refererer til den (ofte aksiale) oppløsningen til skanningen (2 mm i illustrasjonen). Skive Inkrement refererer til bevegelsen av bordet/skanneren for å skanne den neste skive (varierer fra 1 mm til 4 mm i illustrasjonen).

Deretter kan man også spørre, hvordan beregnes tonehøyde i CT?

Enkelt stykke CT (SSCT) Begrepet detektor tonehøyde brukes og er definert som borddistanse tilbakelagt i én 360° portalrotasjon delt på strålekollimering 2. For eksempel, hvis bordet gikk 5 mm i en rotasjon og strålekollimeringen var 5 mm da tonehøyde tilsvarer 5 mm / 5 mm = 1,0.

Hva er et sinogram i CT?

EN sinogram er en spesiell røntgenprosedyre som gjøres for å visualisere enhver unormal åpning (sinus) i kroppen, etter injeksjon av kontrastmiddel (røntgenfargestoff) i åpningen. Det er ingen diettbegrensninger før a sinogram.

Anbefalt: