Hvorfor tåler palmer orkaner?
Hvorfor tåler palmer orkaner?

Video: Hvorfor tåler palmer orkaner?

Video: Hvorfor tåler palmer orkaner?
Video: 10 facts you probably didn't know about palm trees 2024, April
Anonim

Jo lengre a orkan innledes med mye nedbør, jo mer vann er det i jorda. Generelt reduserer dette tre roots evne til å holde opp tre . Innfødt håndflatene har en fordel i denne forstand fordi de vokser godt i veldig våt eller veldig tørr jord.

Med tanke på dette, knekker palmer lett?

palmer er enkimblader, og ting som lønn eller eik er tobladede. De gir stammen til en håndflaten smidighet og la den bøye seg i vinden. Det er derfor når du ser TV-nyheter som sender fra en orkan-feid kysten, ser du nesten alltid palmer bøye – men ikke bryte - i vinden.

Deretter er spørsmålet hvorfor palmer bøyer seg? Selv om palmer vokser normalt oppover, den andre trær blokkere deres direkte sollys, så de må bøye seg inn i rare vinkler for å unngå å bli skyggelagt. Det største området med uhindret lys er over havet, så de lener seg mot havet.

Tilsvarende, hvorfor faller aldri palmer?

I motsetning til mange andre trær , kan røttene klare seg godt i både veldig våt og veldig tørr jord. Generelt, før de tyngre stormene, blir jorden veldig våt. Dessuten noen palmer feller bladene med vilje hvis det er storm, dette betyr at det blir mindre topptungt og vinden kan utøve betydelig mindre kraft på toppen.

Hvordan faller ikke høye palmer?

Selv om mange håndflaten arter vokser i orkansoner, hvis røttene er svekket på grunn av sykdom eller feil planting, vil det ikke ta en orkanstyrkevind for å forårsake tre til velte . Høye håndflater eller de med grunne røtter bør være utstyrt med støtter for å hindre velting under vindforhold.

Anbefalt: