Hvilket dyr har det DNA som er nærmest mennesker?
Hvilket dyr har det DNA som er nærmest mennesker?

Video: Hvilket dyr har det DNA som er nærmest mennesker?

Video: Hvilket dyr har det DNA som er nærmest mennesker?
Video: HAR DU EN SJÆLDEN ØJENFARVE? 2024, April
Anonim

Helt siden forskerne sekvenserte sjimpanse genomet i 2005, har de visst at mennesker deler rundt 99 % av vårt DNA med sjimpanser , noe som gjør dem til våre nærmeste levende slektninger.

Foruten dette, hvilket dyr har mest likt DNA til mennesker?

sjimpanser

Vet også, hvor mye DNA deler mennesker med katter? Katter er mer som oss enn du tror. En studie fra 2007 fant at omtrent 90 prosent av genene i den abessiniske husholdningen katt ligner på mennesker . Når det gjelder proteinkodende gener, er mus 85 prosent like mennesker . For ikke-kodende gener er det bare rundt 50 prosent.

På samme måte spørs det om mennesker deler DNA med dyr?

Den bekrefter at våre nærmeste levende biologiske slektninger er sjimpanser og bonoboer, som vi dele mange egenskaper. Men vi utviklet oss ikke direkte fra noen primater som lever i dag. DNA viser også at vår arter og sjimpanser divergerte fra en felles stamfar arter som levde for mellom 8 og 6 millioner år siden.

Hvor nært beslektet er griser med mennesker?

De gris er genetisk veldig Lukk til mennesker ." Schook forklarte at når vi ser på en gris eller a menneskelig , kan vi se forskjellen umiddelbart. "Men i biologisk forstand er ikke dyr så mye forskjellige fra hverandre - i hvert fall ikke så forskjellige som de ser ut," sa han.

Anbefalt: