Hvordan fungerer pårørendevalg?
Hvordan fungerer pårørendevalg?

Video: Hvordan fungerer pårørendevalg?

Video: Hvordan fungerer pårørendevalg?
Video: How Natural Selection Works 2024, Kan
Anonim

Familievalg , en type naturlig utvalg som vurderer rollen slektninger spiller når de evaluerer den genetiske egnetheten til et gitt individ. Familievalg oppstår når et dyr engasjerer seg i selvoppofrende atferd som gagner den genetiske egnetheten til dets slektninger.

Her, gjelder slektsvalg for mennesker?

Hamilton foreslo to mekanismer for pårørende utvalg . I mennesker , altruisme er både mer sannsynlig og i større skala med slekt enn med ubeslektede individer; for eksempel, mennesker gi gaver etter hvor nært knyttet de er til mottakeren.

Vet også, hva er slektsvalg og altruisme og hvordan er de to relatert? Familievalg er når individer velger å sikre at deres gener og andre nære genetiske slektninger overlever ved å produsere avkom. Altruisme er atferd som utføres til fordel for andre.

Angående dette, hva er et eksempel på slektsvalg?

Store kolonier av visse maur, bier og veps er andre populære eksempler av pårørende utvalg på jobb. I mange av disse koloniene er dronningen den eneste hunnen som formerer seg. Alarmsamtaler er en annen populær eksempel av altruistisk atferd motivert av pårørende utvalg.

Hva er den viktigste forskjellen mellom utvalg av pårørende og gruppeutvalg?

Slektskap. Familievalg er altruisme som er med på å øke en pårørendes kondisjon og følgelig den enkeltes egen kondisjon. Gruppevalg er en prosess der et individs skadelige atferd er gunstig for befolkningen.

Anbefalt: