Hva betyr overflødig i matematikk?
Hva betyr overflødig i matematikk?

Video: Hva betyr overflødig i matematikk?

Video: Hva betyr overflødig i matematikk?
Video: Matematikk og fysikk master 5 år 2024, Kan
Anonim

I matematikk , en fremmede løsning (eller falsk løsning) er en løsning, slik som den til en ligning, som kommer fra prosessen med å løse problemet, men som ikke er en gyldig løsning på problemet.

Tilsvarende, hvordan vet du om en løsning er fremmed?

Til fortelle om en "løsning" er fremmed du må gå tilbake til det opprinnelige problemet og sjekke for å se hvis det er faktisk en løsning . 1/(x-1) = x/(x2-1) Å løse dette algebrisk gir x = 1. Men dette kan ikke være a løsning da begge nevnerne er null når x er 1. Denne ligningen har ingen løsning.

I tillegg, hva forårsaker en ekstern løsning? " Uvedkommende " løsninger oppstår fordi når vi analyserer problemer, forenkler ligninger og utfører forskjellige andre prosesser for å løse ting, gjør vi ofte manipulasjoner som endrer problemet litt eller mye. Når du har en ligning og multipliserer begge sider med 23, tilsvarer resultatet originalen.

Folk spør også, hva er et eksempel på en ekstern løsning?

Eksterne løsninger . An fremmed løsning er en rot av en transformert ligning som ikke er en rot av den opprinnelige ligningen fordi den ble ekskludert fra domenet til den opprinnelige ligningen. Eksempel 1: Løs for x, 1x − 2+1x + 2=4(x − 2)(x + 2).

Hva betyr det at en løsning er fremmed?

I matematikk, en fremmed løsning (eller falsk løsning ) er en løsning , for eksempel det til en ligning, som kommer fra prosessen med å løse problemet, men som ikke er en gyldig løsning til problemet.

Anbefalt: