Hva betyr domene i matematikk?
Hva betyr domene i matematikk?

Video: Hva betyr domene i matematikk?

Video: Hva betyr domene i matematikk?
Video: What's The "Domain" Of This MATH Function? 2024, April
Anonim

De domene av en funksjon er det komplette settet med mulige verdier for den uavhengige variabelen. På vanlig engelsk, dette definisjon betyr : Den domene er settet av alle mulige x-verdier som vil få funksjonen til å "fungere", og vil ut reelle y-verdier.

Følgelig, hva er et domene i matematikk eksempel?

De domene av en funksjon er settet av alle mulige innganger for funksjonen. Til eksempel , den domene av f(x)=x² er alle reelle tall, og domene av g(x)=1/x er alle reelle tall bortsett fra x=0.

På samme måte, hva er en funksjon i algebra? EN funksjon er en ligning som bare har ett svar for y for hver x. EN funksjon tilordner nøyaktig én utgang til hver inngang av en spesifisert type. Det er vanlig å nevne en funksjon enten f(x) eller g(x) i stedet for y. f(2) betyr at vi skal finne verdien av vår funksjon når x er lik 2. Eksempel.

Man kan også spørre, hva kalles domene til en funksjon?

I matematikk er domene definisjon (eller ganske enkelt domene) til en funksjon er settet med "input" eller argumentverdier som funksjon er definert. Det er det funksjon gir en "output" eller verdi for hvert medlem av domene.

Hva er domenet for matematikk?

Domene . De domene av en funksjon er det komplette settet med mulige verdier for den uavhengige variabelen. På vanlig engelsk betyr denne definisjonen: The domene er settet av alle mulige x-verdier som vil få funksjonen til å "fungere", og vil gi ut reelle y-verdier.

Anbefalt: