Hvordan beregner du reverseringspotensial?
Hvordan beregner du reverseringspotensial?

Video: Hvordan beregner du reverseringspotensial?

Video: Hvordan beregner du reverseringspotensial?
Video: Se hvordan du beregner i videoen her 2024, Kan
Anonim

for et gitt ion, den reverseringspotensial kan beregnes av Nernst ligning hvor: R = gasskonstant. T = temperatur (in oK) z = ioneladning.

Likevekt (eller reversering) potensialer

  1. en hvilemembran potensiell på -12 mV (som etablert av Na+/K+ ATPase)
  2. ingen spennings- eller ligand-gatede kanaler.
  3. i utgangspunktet ingen lekkasjekanaler.

Hva betyr reverseringspotensial her?

I en biologisk membran er reverseringspotensial (også kjent som Nernst potensiell ) av et ion er membranen potensiell hvor der er ingen netto (samlet) strømning av det aktuelle ionet fra den ene siden av membranen til den andre. Likevekt refererer til det faktum at netto ionefluks ved en bestemt spenning er null.

I tillegg, hva betyr et negativt nernstpotensial? (De Nernst-potensialet er spenning som ville balansere ut ulik konsentrasjon over membranen for det ionet. En stor negativ spenning (-90mV) ville holde de positive K+-ionene inne i cellen. Motsetninger tiltrekker seg, lignende ladninger frastøter hverandre).

På samme måte kan man spørre seg, hva er likevektspotensialet til kalium?

De kalium likevektspotensial E K er −84 mV med 5 mM kalium utvendig og 140 mm innvendig. På den annen side, natrium likevektspotensial , ENa, er omtrent +66 mV med omtrent 12 mM natrium inni og 140 mM utenfor.

Hva forårsaker et handlingspotensial?

Handlingspotensialer er forårsaket når forskjellige ioner krysser nevronmembranen. En stimulans først årsaker natriumkanaler for å åpne. Fordi det er mange flere natriumioner på utsiden, og innsiden av nevronet er negativt i forhold til utsiden, strømmer natriumioner inn i nevronet.

Anbefalt: