Hva er osmolar kontrast?
Hva er osmolar kontrast?

Video: Hva er osmolar kontrast?

Video: Hva er osmolar kontrast?
Video: Contrast Agents in X-ray and CT Scans: What You Need to Know 2024, Kan
Anonim

osmolar kontrast media (LOCM)

Jodforholdet danner det grunnleggende grunnlaget for å klassifisere en kontrast middelmolekyl (dvs. forholdet mellom antall jodatomer i molekylet og antall osmotisk aktive partikler som molekylet produserer i løsning).

Med tanke på dette, hva er de forskjellige typene kontrastmidler?

Radiokontrast media For radiografi, som er basert på røntgen, er jod og barium de vanligste typer kontrastmidler . Diverse slags joderte kontrastmidler eksisterer, med variasjoner mellom osmolaritet, viskositet og absolutt jodinnhold.

er visipaque en høy eller lav osmolar kontrast? Stikkord: Visipaque 9 Jodixanol har den laveste osmolaliteten av alle tilgjengelige kontrast media (290 mOsm/kg H2O), som representerer en nesten to-tredjedels reduksjon i osmolalitet sammenlignet med lav - osmolar kontrast midler som iohexol (844 mOsm/kg H2O).

Ganske enkelt så, hva er lavosmolare kontrastmidler?

Et stort fremskritt var utviklingen av ikke-ioniske forbindelser. De er monomerer som løses opp i vann, men som ikke dissosieres. Derfor, med færre partikler i løsning, blir de utpekt lav - osmolare kontrastmidler (LOCM).

Hva er ionisk kontrast?

Jodert kontrast media er en kontrast media som inneholder jod som brukes i radiografi for å øke klarheten i bildet. Ionisk jodert kontrast medier ble utviklet før ikke- ionisk jodert kontrast media og har vanligvis høy osmolalitet.

Anbefalt: