Innholdsfortegnelse:

Hva er et binært isomorft legeringssystem?
Hva er et binært isomorft legeringssystem?

Video: Hva er et binært isomorft legeringssystem?

Video: Hva er et binært isomorft legeringssystem?
Video: Why Do Computers Use 1s and 0s? Binary and Transistors Explained. 2024, Kan
Anonim

Binære isomorfe systemer

Når komponentene (elementene) til en binært system er fullstendig blandbare (fullstendig oppløselige i hverandre) i fast form, danner de en kontinuerlig fast løsning.

I forhold til dette, hva er binært isomorft system?

An isomorft system er en der faststoffet har samme struktur for alle sammensetninger. Fasediagrammet som vises er diagrammet for Cu-Ni, som er en isomorf legering system . Isomorfe systemer er ikke vanlige, selv om det er mange isomorfe systemer brukt. Kobber-nikkelen system er et eksempel.

hva er typene fasediagram? Det er tre hoved typer av binær fasediagrammer : Komplett fast og flytende løsning diagram , Eutektisk diagram (inkludert Eutectic diagram med delvis løselighet av komponentene i fast tilstand og eutektisk diagram med intermetallisk forbindelse) Peritectic diagram.

Ganske enkelt, hva er alfa og beta i fasediagram?

Omfanget av det faste løselighetsområdet kan plottes på fasediagram . I dette eksemplet er alfafase er området av fast løsning hvor noen av B-atomene er oppløst i en matrise av A-atomer. De betafasen er området der en liten prosentandel av A-atomer er oppløst i en matrise av B-atomer.

Hva betyr isomorf?

Definisjon av isomorf . Refererer til krystaller som har samme atomarrangement.

Anbefalt: