Hvordan diagnostiseres Candidemi?
Hvordan diagnostiseres Candidemi?

Video: Hvordan diagnostiseres Candidemi?

Video: Hvordan diagnostiseres Candidemi?
Video: Почему тесто на закваске липкое? Разбираем причины и делаем тесто на закваске упругим и эластичным! 2024, Kan
Anonim

Candidemi er diagnostisert ved å ta en blodprøve og finne Candida i blodet ditt. I mange tilfeller er arten som er funnet Candida albicans, men andre arter av Candida, som Candida tropicalis, C. glabrata og C. parapsilose kan finnes i blodet ditt.

På samme måte kan man spørre seg, hva er symptomene på candidemi?

Vanlige symptomer på candidemia ( Candida-infeksjon av blodet) inkluderer feber og frysninger som ikke blir bedre med antibiotika. Candidemi kan forårsake septisk sjokk og kan derfor inkludere symptomer som lavt blodtrykk, rask hjertefrekvens og rask pust.

Spørsmålet er deretter, hvordan behandles candidemia? For de fleste voksne er den første anbefalte soppdrepende behandlingen et echinocandin (caspofungin, micafungin eller anidulafungin) gitt gjennom venen (intravenøst eller IV). Flukonazol , amfotericin B og andre soppdrepende medisiner kan også være passende i visse situasjoner.

På samme måte kan man spørre, er det en blodprøve for Candida?

De Candida Antistoff test brukes til å oppdage systemisk candidiasis ved å se etter de 3 antistoffene som danner immuniteten din mot Candida ; de er IgG, IgA og IgM. De test gjenkjenner når nivåene av disse antistoffene er spesielt høye, og signaliserer en overvekst av Candida.

Hvordan ser Candida-bæsj ut?

A: Avføring med en stor mengde Candida kan inneholde et hvitt, trevlet materiale som ser ut som biter av strengost. De Candida kan også se skummende, ligner på gjær i brødblanding når den hever. Det kan også minne om slim.

Anbefalt: