Hvordan finner du føflekkbegrepet?
Hvordan finner du føflekkbegrepet?

Video: Hvordan finner du føflekkbegrepet?

Video: Hvordan finner du føflekkbegrepet?
Video: Hvordan finner du din produktivitetsscore i Microsoft 365 2024, Kan
Anonim

Bruk molekylformelen for å finne den molare massen; for å få antall føflekker , del massen av forbindelsen med molarmassen til forbindelsen uttrykt i gram.

Bestem massen i gram av hvert av følgende:

  1. 0,600 mol oksygenatomer.
  2. 0,600 mol oksygenmolekyler, O.
  3. 0,600 mol ozonmolekyler, O.

Dessuten, hva er formelen til føflekkbegrepet?

Beslektede formler. Antallet av føflekker i en gitt prøve av et grunnstoff/forbindelse kan beregnes ved å dele prøvens totale masse med den molare massen til elementet/forbindelsen, som beskrevet av følgende formel . Derfor massen av en muldvarp av et grunnstoff vil være lik dets atommasse i gram.

På samme måte, hva er grunnlaget for føflekken? De muldvarp ble definert av International Bureau of Weights and Measures som "mengden av stoff i et system som inneholder like mange elementære enheter som det er atomer i 0,012 kilo karbon-12." Dermed, etter den definisjonen, en muldvarp av ren 12C hadde en masse på nøyaktig 12 g.

Deretter kan man også spørre, hvordan bruker man føflekker i kjemi?

Den molare massen brukes til å omdanne gram av et stoff til føflekker og brukes ofte i kjemi . Molarmassen til et grunnstoff finnes i det periodiske system, og det er grunnstoffets atomvekt i gram/ muldvarp (g/mol). Hvis massen til et stoff er kjent, antall føflekker i stoffet kan beregnes.

Hva er Mole-konsepteksempel?

De Muldvarp . Identiteten til et stoff defineres ikke bare av typene atomer eller ioner det inneholder, men av mengden av hver type atom eller ion. Til eksempel , vann, H2O, og hydrogenperoksid, H2O2, er like ved at deres respektive molekyler er sammensatt av hydrogen- og oksygenatomer.

Anbefalt: