Hva betyr ufullstendig dominans gi et eksempel?
Hva betyr ufullstendig dominans gi et eksempel?

Video: Hva betyr ufullstendig dominans gi et eksempel?

Video: Hva betyr ufullstendig dominans gi et eksempel?
Video: Cracking the Quantum Code: Physicist Exposes Reality 2024, Kan
Anonim

Ufullstendig dominans betyr at en allel er verken dominerende heller ikke recessiv. An eksempel ville være allelene for genene som bestemmer fargeegenskapen til en Mirabilis-plante. Etter at avkommet er modnet, bør vi sjekke resultatene, og hvis noen er rosa, er fargeallelene ufullstendige dominerende.

Følgelig, hva er et eksempel på ufullstendig dominans?

Når en forelder med rett hår og en med krøllete hår får et barn med bølget hår, er det en eksempel på ufullstendig dominans . Øyefarge blir ofte sitert som en eksempel på ufullstendig dominans.

Dessuten, hva er et eksempel på fullstendig dominans? Blomstene på Mendels erteplante er en eksempel på fullstendig dominans , eller når dominerende allel dekker fullstendig det recessive allelet. I tillegg til fullstendig dominans , har forskere funnet ufullstendig dominans , hvor det er en blanding, og kodominans, hvor begge alleler vises.

På denne måten, hva betyr ufullstendig dominans?

Ufullstendig dominans er en form for mellomarv der ett allel for en spesifikk egenskap ikke er fullstendig uttrykt over dens parede allel. Dette resulterer i en tredje fenotype der den uttrykte fysiske egenskapen er en kombinasjon av fenotypene til begge allelene.

Hva er codominance og gi et eksempel?

Når to alleler for en egenskap uttrykkes likt uten å være recessive eller dominerende, skaper det samdominans . Eksempler av samdominans inkludere en person med blodtype AB, som betyr at både A-allelen og B-allelen er like uttrykt.

Anbefalt: