Hvordan er Merkur forskjellig fra månen?
Hvordan er Merkur forskjellig fra månen?

Video: Hvordan er Merkur forskjellig fra månen?

Video: Hvordan er Merkur forskjellig fra månen?
Video: Сатурн 🪐 в гороскопе Джйотиш 2024, Kan
Anonim

Dette er fordi Merkur er mye tettere enn måne , være nær tettheten av jern, mens måne er nærmere tettheten til stein. Og selvfølgelig er det det mest åpenbare forskjell - den måne går i bane rundt jorden, mens Merkur går rundt solen.

Med tanke på dette, hvordan ligner månen på Merkur?

Planeten Merkur ser litt ut som Jordens måne . Som våre Måne , Mercury sin overflaten er dekket med kratere forårsaket av romsteinstøt. Merkur er den nærmeste planeten til solen og den åttende største. Merkur har en tynn atmosfære av atomer sprengt fra overflaten av solstråling.

I tillegg, er Merkur eldre enn månen? Merkur og Måne De måne ble tatt av astrofotograf EricKilby. De er ikke vist i skala; Merkur er større enn månen . Merkur , viser også tegn til lavaflyt over overflaten. Faktisk er mange av kratrene fullstendig begravet i den.

På samme måte kan man spørre seg, er Merkur månen?

Den har en solid overflate som er dekket med kratere som vår Måne . Den har en tynn atmosfære, og den har ingen måner . Merkur liker å holde ting enkelt. Merkur spinner sakte sammenlignet med jorden, så en dag varer over tid.

Hvorfor er Merkur og jordens måne så krateret?

Merkur og Måne Nedslagskratere dominerer overflatene til Merkur og jordens måne . Begge kroppene mangler flytende vann på overflaten som vil erodere nedslagskratere over tid. De mangler også atmosfære som, på planeter som Jord og Venus, kunne desintegrere meteoroider før de treffer overflaten.

Anbefalt: