Hvordan vet du om en reaksjon er dekomponering?
Hvordan vet du om en reaksjon er dekomponering?

Video: Hvordan vet du om en reaksjon er dekomponering?

Video: Hvordan vet du om en reaksjon er dekomponering?
Video: Chemical Reactions (4 of 11) Decomposition Reactions, An Explanation 2024, Kan
Anonim

EN nedbrytningsreaksjon inntreffer når en reaktant brytes ned til to eller flere produkter. Den kan representeres av den generelle ligningen: AB → A + B. I denne ligningen representerer AB reaktanten som begynner reaksjon , og A og B representerer produktene til reaksjon.

På samme måte, hvordan vet du om en reaksjon vil oppstå eller ikke?

Hvis den frie energien til reaksjon er negativ, den reaksjon er termodynamisk spontan som skrevet. Hvis den frie energien til reaksjon er positiv, den reaksjon er ikke spontan.

Vet også, hva er eksemplet på dekomponeringsreaksjon? EN nedbrytningsreaksjon oppstår når en reaktant brytes ned til to eller flere produkter. Dette kan representeres av den generelle ligningen: AB → A + B. Eksempler på nedbrytningsreaksjoner inkludere nedbrytning av hydrogenperoksid til vann og oksygen, og nedbrytning av vann til hydrogen og oksygen.

Med dette i øyesyn, hvordan vet du om en kombinasjon er forbrenning eller nedbrytning?

En komposisjon reaksjon produserer et enkelt stoff fra flere reaktanter. EN nedbrytningsreaksjon produserer flere produkter fra en enkelt reaktant. Forbrenningsreaksjoner er kombinasjon av en forbindelse med oksygen for å lage oksider av de andre elementene som produkter (selv om nitrogenatomer reagere å lage N 2).

Hva er eksempelet på kombinasjonsreaksjon?

Reaktantene, A og B, kombineres for å danne et nytt enkelt produkt, AB, som alltid er en forbindelse. An eksempel av en kombinasjonsreaksjon er når hydrogen og klor reagere å danne saltsyre: Subskriptene i kjemikaliet reaksjon i dette bildet refererer til materiens tilstander.

Anbefalt: