Hva er forskjellen mellom hendelse og prøverom?
Hva er forskjellen mellom hendelse og prøverom?

Video: Hva er forskjellen mellom hendelse og prøverom?

Video: Hva er forskjellen mellom hendelse og prøverom?
Video: The fitting room of the future is totally interactive 2024, Kan
Anonim

Noen ganger forveksles det med prøverom av et eksperiment, referert vanligvis til med omega(Ω), men er annerledes : mens prøverom av et eksperiment inneholder alle mulige utfall arrangementsrom inneholder alle sett med utfall; alle delmengder av prøverom.

Vet også, hva er event- og prøverom?

Settet med alle mulige utfall kalles prøverom av eksperimentet og er vanligvis betegnet med S. Enhver undergruppe E av prøverom S kalles en begivenhet . Her er det noe eksempler . Eksempel 1 Kaste en mynt. E = {2, 4, 6} er en begivenhet , som kan beskrives med ord som "tallet er partall".

Vet også, hvordan definerer du prøverom? Sammendrag: Den prøverom av et eksperiment er settet av alle mulige utfall for det eksperimentet. Du har kanskje lagt merke til at for hvert av forsøkene ovenfor er summen av sannsynlighetene for hvert utfall 1. Dette er ingen tilfeldighet. Summen av sannsynlighetene for de distinkte utfallene innenfor a prøverom er 1.

Videre, hva er forskjellen mellom utfall og utvalgsrom?

De prøverom er {1, 2, 3, 4, 5, 6}, i utgangspunktet en liste over mulige resultater du får ved å kaste en terning. De resultatrom er listen over mulige utfall , dvs. de mulige resultatene fra eksperimentet.

Hva er prøverom i sannsynlighet?

I sannsynlighet teori, den prøverom (også kalt prøve beskrivelse rom eller mulighet rom ) av et eksperiment eller tilfeldig forsøk er settet med alle mulige utfall eller resultater av det eksperimentet. En undergruppe av prøverom er en hendelse, betegnet med E.

Anbefalt: