Hvorfor oppstår rothår i modningssonen?
Hvorfor oppstår rothår i modningssonen?

Video: Hvorfor oppstår rothår i modningssonen?

Video: Hvorfor oppstår rothår i modningssonen?
Video: Forakslen på rendegraveren slukker ikke. Fejlfinding. Afskaffelse. På en Volvo BL71B 2024, Kan
Anonim

De rothår er veldig skjøre og er bare utvekster av epidermale celler. De sone for modning er regionen i rot hvor fullstendig funksjonelle celler finnes. Funksjonen til rothår er å øke overflaten til røtter og absorberer det meste av plantens vann og næringsstoffer.

På samme måte kan man spørre seg, hva er modningssonen i en rot?

Sone for modning Det er lett gjenkjennelig på grunn av de mange rot hår som strekker seg inn i jorden som utvekster av enkelt epidermale celler. De øker den absorberende overflaten av røtter i vekstperioden når det trengs store mengder vann og næringsstoffer.

Foruten ovenfor, i hvilken del av planten stammer rothårene. Hva er de for? Rothår oppstår vanligvis som fremspring fra de ytre sideveggene til epidermale celler, men i noen få arter de oppstår fra kortikale celler ett eller to lag under epidermis.

Foruten dette, hvorfor tror du at rothår bare forekommer i modningssonen, hvorfor er de ikke i sonen for forlengelse?

De er funnet bare i modningssonen , og ikke forlengelsessone , muligens fordi noen rothår som oppstår klippes av som rot forlenges og beveger seg gjennom jorden. Rothår vokse raskt, minst 1Μm/min, noe som gjør dem spesielt nyttige for forskning på celleekspansjon.

Hvor mange celler er det i et rothår?

Fordi Arabidopsis primære rot har alltid åtte filer med kortikale celler , det er åtte rot - hårcelle filer og omtrent 10 til 14 ikke- hårcelle filer (Dolan et al., 1994; Galway et al., 1994).

Anbefalt: