Er multiplikasjon kommutativ eller assosiativ?
Er multiplikasjon kommutativ eller assosiativ?

Video: Er multiplikasjon kommutativ eller assosiativ?

Video: Er multiplikasjon kommutativ eller assosiativ?
Video: Commutative and Associative Properties of Multiplication | MightyOwl Math | 3rd Grade 2024, April
Anonim

I matematikk er assosiativ og kommutativ eiendommer er lover brukt på tillegg og multiplikasjon som alltid eksisterer. De assosiativ egenskapen sier at du kan omgruppere tall og du vil få det samme svaret og kommutativ egenskapen sier at du kan flytte rundt på tall og likevel komme frem til det samme svaret.

Ganske enkelt, hva er forskjellen mellom assosiativ og kommutativ?

Av den grunn er det viktig å forstå forskjell mellom de to. De kommutativ egenskap gjelder rekkefølgen av visse matematiske operasjoner. De assosiativ eiendom, derimot, dreier seg om gruppering av elementer i en operasjon. Dette kan vises med ligningen (a + b) + c = a + (b + c).

På samme måte, hvorfor er multiplikasjon kommutativ? La oss lære! Hva er kommutativ tilhører multiplikasjon ? Kommutativ kommer fra ordet "pendle" som kan defineres som å bevege seg rundt eller reise. Ifølge kommutativ tilhører multiplikasjon , endre rekkefølgen på tallene vi er multiplisere , endrer ikke produktet.

I denne forbindelse, er gjennomsnitt kommutativt og assosiativt?

Du har gjennomsnitt . Gjennomsnitt av to tall tar to tall og legger dem sammen. Det er assosiativ og kommutativ , er tillegget. Når du deler det med to, er det ikke lenger assosiativ , men det er fortsatt kommutativ.

Hvorfor kan assosiativ og kommutativ bare fungere med addisjon og multiplikasjon?

NØKKELIDÉ: Vi kan pendle når vi legger til eller multiplisere , men vi kan ikke pendle eller «endre» rekkefølgen på tallene når vi deler eller trekker fra. De Assosiativ Loven lar deg flytte parenteser like lenge som tallene gjøre ikke flytt. Som med kommutativ lov, dette vil bare fungere til addisjon og multiplikasjon.

Anbefalt: