Innholdsfortegnelse:

Hva er en netto ionisk reaksjon?
Hva er en netto ionisk reaksjon?

Video: Hva er en netto ionisk reaksjon?

Video: Hva er en netto ionisk reaksjon?
Video: How To Write Net Ionic Equations In Chemistry - A Simple Method! 2024, Mars
Anonim

De netto ionisk ligning er et kjemisk ligningsfora reaksjon som viser bare de artene som deltar i reaksjon . De netto ionisk ligningen brukes ofte i syre-basenøytralisering reaksjoner , dobbel forskyvning reaksjoner og redoks reaksjoner.

Herav, hvordan skriver du en netto ionisk ligning?

For å skrive den komplette ioniske ligningen:

  1. Start med en balansert molekylær ligning.
  2. Bryt alle løselige sterke elektrolytter (forbindelser med (aq) ved siden av dem) inn i ionene deres. angi riktig formel og ladning for hvert ion. angi riktig antall for hvert ion.
  3. Få ned alle forbindelser med (s), (l) eller (g) uendret.

Deretter er spørsmålet, er det en netto ionisk ligning hvis det ikke er noe bunnfall? EN netto ionisk ligning må balanseres på begge sider, ikke bare når det gjelder atomer av elementer, men også når det gjelder elektrisk ladning. Hvis alle produkter er vandige, a netto ionelikning kan ikke skrives fordi alle ioner er kansellert som tilskuer ioner . Derfor, ingen nedbør reaksjon oppstår.

Bare så, hva er en molekylær og netto ionisk ligning?

EN molekylær ligning er verdifull fordi den viser nøyaktig hvilke stoffer som ble brukt i en reaksjon. EN komplettjonisk ligning viser alle ioner i en løsning, mens en netto ionisk ligning viser kun ioner som deltar i en reaksjon for å danne produkter.

Hva er forskjellen mellom en netto ionisk ligning og en komplett ionisk ligning?

Din komplett ionisk ligning inkluderer alle ioner løsning, inkludert tilskuer ioner . Din netto ionelikning utelater tilskueren ioner og fokuserer på det som endrer seg i reaksjon. Jeg utelater natrium og klorid ioner fordi de er irrelevante i reaksjon og kalles tilskuer ioner.

Anbefalt: