Hvor opererer Van der Waals-styrker?
Hvor opererer Van der Waals-styrker?

Video: Hvor opererer Van der Waals-styrker?

Video: Hvor opererer Van der Waals-styrker?
Video: Van der Waals Forces 2024, Kan
Anonim

Definisjon. Van der Waals styrker inkluderer tiltrekning og frastøting mellom atomer, molekyler og overflater, så vel som andre intermolekylære krefter . De skiller seg fra kovalent og ionisk binding ved at de er forårsaket av korrelasjoner i de fluktuerende polarisasjonene av nærliggende partikler (en konsekvens av kvantedynamikk).

Bare så, hvor finnes van der Waals-styrker?

Vi vil, Van der Waals styrker er tilstede i alle interaksjoner mellom kovalente molekyler og ikke-metaller. Som en påminnelse har du sikkert hørt om hvordan vannmolekyler påvirkes av de relativt sterke Van Der Waals , hydrogenbinding.

På samme måte, hva er van der Waals-krefter i kjemi? Van der Waals styrker ' er et generelt begrep som brukes for å definere tiltrekningen til intermolekylær krefter mellom molekyler. Det finnes to typer Van der Waals styrker : svak London Dispersion Krefter og sterkere dipol-dipol krefter.

Med tanke på dette, hvordan beregnes van der Waals-styrker?

Van der Waals ligning V-en i formel refererer til volumet av gass, i mol n. Det intermolekylære krefter attraksjon er integrert i ligning med n 2 a V 2 frac{n^2a}{V^2} V2n2a? begrep hvor a a a er en spesifikk verdi av en bestemt gass.

Hva er de tre typene van der Waals-krefter?

De tre typene van der Waals-krefter inkluderer: 1) spredning (svak), 2) dipol - dipol (middels), og 3) hydrogen (sterk). ion- dipol bindinger (ioniske arter til kovalente molekyler) dannes mellom ioner og polare molekyler.

Anbefalt: