Hvordan beregner du endring i breddegrad?
Hvordan beregner du endring i breddegrad?

Video: Hvordan beregner du endring i breddegrad?

Video: Hvordan beregner du endring i breddegrad?
Video: Эти тайные цифры денежного кода принесут деньги в кошелек. Первые деньги уже через 48 часов 2024, Kan
Anonim

Beregning av endringer av Breddegrad og Lengdegrad . Hvis breddegrader er i forskjellige halvkuler så legg til. Hvis breddegrader er i samme halvkule, så trekk fra. 60°36' er endre inlatitude.

Så hvordan beregnes breddegrad?

Breddegrad og lengdegrad er to koordinater som sammen forteller deg nøyaktig hvor du er på jorden. Breddegrad forteller deg hvor du er mellom Nordpolen og Sydpolen. Overalt på en parallell må ha det samme breddegrad . Din breddegrad kan være regnet ut ved å måle vinkelen til solen.

Spørsmålet er deretter, hvor langt er ett minutts breddegrad? Ett minutts breddegrad er lik en nautisk mil og grader av breddegrad er 60 nm fra hverandre. De avstand mellom lengdegrader er ikke konstant fordi de konvergerer mot polene.

I denne forbindelse, hvordan ser du forskjellen mellom breddegrad og lengdegrad?

Breddegrad refererer til de horisontale linjene som representerer avstanden til ethvert punkt, nord eller sør for ekvator, retningen er øst til vest. På den andre siden, lengdegrad innebærer de vertikale linjene som indikerer avstanden til ethvert punkt, øst eller vest for nominell meridian, retningen er nord til sør.

Hvordan finner du forskjellen i tid mellom to lengdegrader?

De tidsforskjell mellom Hver lengdegrad (hver grad) er 4 minutter. Så hvis klokken er 12.00 i Greenwich (0 grader), vil den være 12.04 ved 1 grads meridian og så videre. I India er standardmeridianen 82 og en halv grad.

Anbefalt: