Hva kaller vi den faste tilstanden til vann?
Hva kaller vi den faste tilstanden til vann?

Video: Hva kaller vi den faste tilstanden til vann?

Video: Hva kaller vi den faste tilstanden til vann?
Video: Hva skjer egentlig i kroppen din når du faste? 2024, April
Anonim

Vannkanne forekomme i tre stater : fast (is), væske eller gass (damp). Fast vann -isen er frossen vann . Når vann fryser, beveger molekylene seg lenger fra hverandre, noe som gjør isen mindre tett enn vann . Som noen av de vann damp avkjøler, vi se det som en liten sky kalt damp.

Herav, hva er typer vann?

De vann sirkulerte inn vann syklus tar tre ulike former – fast, flytende og gassformig. Det solide form for vann – is, finnes ved polene på jorden, de snødekte fjellene og isbreene. Væsken form finnes i elver, innsjøer, hav og hav.

Deretter er spørsmålet, hva er forskjellen mellom isvann og damp? Damp er en gass. De forskjell mellom en væske og de andre materietilstandene er det væske molekyler er mer spredt fra hverandre enn faste molekyler, men mindre spredt fra hverandre enn gassmolekyler. Vann er grunnlaget for begge is og damp.

Angående dette, er snø et fast stoff eller en væske?

Snø og hagl er et fast stoff, sludd har faste stoffer i en flytende masse, og regn er flytende. Spør elevene om de kan finne gass fase av vann.

Hvor finnes fast vann?

Faktisk 97% av jordens vann , nesten alt, er i jordens hav. Dette betyr at bare 3% av jordens vann er fersk vann , vann med lave konsentrasjoner av salter (Figur 13.2). Mest ferskvann er funnet som is i de enorme isbreene på Grønland og de enorme innlandsisene i Antarktis.

Anbefalt: