Hva er forbindelser, men ikke molekyler?
Hva er forbindelser, men ikke molekyler?

Video: Hva er forbindelser, men ikke molekyler?

Video: Hva er forbindelser, men ikke molekyler?
Video: Difference between an Atom, a Molecule and a Compound 2024, Mars
Anonim

Hver kombinasjon av atomer er et molekyl. En forbindelse er et molekyl laget av atomer fra forskjellige elementer . Alle forbindelser er molekyler, men ikke alle molekyler er forbindelser. Hydrogen gass (H2) er et molekyl, men ikke en forbindelse fordi det er laget av bare ett element.

I forhold til dette, hvorfor er ikke alle molekyler forbindelser?

Alle forbindelser er molekyler men ikke alle molekyler er forbindelser . er ikke forbindelser fordi hver er sammensatt av et enkelt element. Vann (H2O), karbondioksid (CO2) og metan (CH4) er forbindelser fordi hver er laget av mer enn ett element. EN molekyl dannes når to eller flere atomer går sammen kjemisk.

På samme måte, hva er ikke et molekyl? Enkeltatomer av elementer er ikke molekyler . Et enkelt oksygen, O, er ikke et molekyl . Når oksygen binder seg til seg selv (f.eks. O2, O3) eller til et annet grunnstoff (f.eks. karbondioksid eller CO2), molekyler er dannet.

Vet også, er molekyler og forbindelser det samme?

EN molekyl dannes når to eller flere atomer i et grunnstoff kjemisk går sammen. Og en sammensatt er en type molekyl , der typene atomer som danner molekyl er forskjellige fra hverandre.

Hvorfor er vann et molekyl og ikke en forbindelse?

Vann er en molekyl fordi den inneholder molekylær obligasjoner. Vann er også en sammensatt fordi det er laget av mer enn ett slags grunnstoff (oksygen og hydrogen). Oksygen i atmosfæren er en molekyl fordi den inneholder molekylær obligasjoner. Det er ikke en sammensetning fordi det er laget av atomer av bare ett element - oksygen.

Anbefalt: