Er forbindelser som produserer H+ ioner i løsning?
Er forbindelser som produserer H+ ioner i løsning?

Video: Er forbindelser som produserer H+ ioner i løsning?

Video: Er forbindelser som produserer H+ ioner i løsning?
Video: VKR - Ukens tema - Syrer og baser 2024, April
Anonim

Syrer er kjemiske forbindelser den utgivelsen hydrogenioner (H+) når den plasseres i vann. For eksempel når hydrogen klorid legges i vann, frigjør det sin hydrogenioner og løsning blir saltsyre. Baser er kjemiske forbindelser som tiltrekker seg hydrogen atomer når de legges i vann.

Med tanke på dette, hva er en forbindelse som produserer hydrogenioner i løsning?

syre. en forbindelse som produserer hydrogenioner i løsning , er en hydrogen - ion donor, eller en elektronpar-akseptor. surt løsning . noen løsning der hydrogen - ion konsentrasjonen er større enn hydroksyd- ion konsentrasjon.

Man kan også spørre, hvorfor har grunnleggende løsninger H+-ioner? Årsaken er at vann på egen hånd deler seg i hydrogen og hydroksid ioner . Når en løsning er meget grunnleggende , det ekstra hydroksydet ioner vil reagere med eventuelt hydronium nesten så snart det dannes. Dermed konsentrasjonen av hydrogenioner er veldig lav, så lav at den vanligvis kan ignoreres.

Også å vite er, er et stoff som produserer H+ ioner i en vannløsning?

Syrer

Gir nh3 H+-ioner?

Nh3 er svak base slik at den tiltrekker seg proton og h+ er proton og nh3 har ett ensomt par også så nh3 reagere med h+ og danner nh4+.. det er struktur vil være sånn..

Anbefalt: