Hva skiller den store uoverensstemmelsen?
Hva skiller den store uoverensstemmelsen?

Video: Hva skiller den store uoverensstemmelsen?

Video: Hva skiller den store uoverensstemmelsen?
Video: ГИБЕЛЬ ТИТАНИКА. ЧТО ПРОИЗОШЛО НА САМОМ ДЕЛЕ? 2024, April
Anonim

De Stor uoverensstemmelse av Powell i Grand Canyon er en regional uoverensstemmelse at skiller Tonto-gruppen fra de underliggende, forkastede og skråstilte sedimentære bergartene i Grand Canyon Supergroup og vertikalt folierte metamorfe og magmatiske bergarter i Vishnu Basement Rocks.

Hva representerer følgelig den store uoverensstemmelsen?

De Stor uoverensstemmelse eksponert i Grand Canyon skiller Tapeats-sandsteinen fra eldgamle proterozoiske bergarter. De Stor uoverensstemmelse representerer ~1,2 milliarder år med manglende steinrekord, enten på grunn av erosjon eller manglende avsetning.

For det andre, hvor vises den store uoverensstemmelsen best? Hvor vises den store uoverensstemmelsen best, og på hvilke måter er den viktig for vår tolkning av jordens historie? Den store uoverensstemmelsen finnes og er synlig i vår Grand Canyon . Den kan bli funnet ved foten av en klippe akkurat der veggene skråner av for å møte Colorado River nedenfor.

På samme måte spør folk, hvordan oppsto den store uoverensstemmelsen?

De var opprinnelig dannet for 1,85-1,65 milliarder år siden som flere komplekse sett av sedimentære og vulkanske bergarter, var metamorfosert til skifer og gneis ved begravelse og oppvarming av granitter ved ~1,4 milliarder år, og deretter avkjølt og gravd opp til form en flat, steinete slette på rundt 550 millioner år.

Hva er et eksempel på uoverensstemmelse?

Til eksempel , kontakten mellom en 400 millioner år gammel sandstein som ble avsatt av et stigende hav på en forvitret berggrunnsoverflate som er 600 millioner år gammel er en uoverensstemmelse som representerer en tidspause på 200 millioner år.

Anbefalt: