Hva er delene av et paramecium?
Hva er delene av et paramecium?

Video: Hva er delene av et paramecium?

Video: Hva er delene av et paramecium?
Video: Собаку бросили в лесу с коробкой макарон. История собаки по имени Ринго. 2024, Kan
Anonim

Inne i paramecium er cytoplasma , trichocyster, spiserøret, matvakuoler, makrokjernen og mikrokjernen. Studer tegningen nedenfor. Mikronukleus - mindre kjerne som er ansvarlig for celledeling. Se nå på stillmikroskopbildet nedenfor og se om du kan plukke ut de forskjellige paramecium-delene.

På denne måten, hva er funksjonene til parameciumdelene?

  • Pellicle – et membranbelegg som beskytter paramecium-lignende hud.
  • Cilia - hårlignende vedheng som hjelper paramecium med å flytte mat inn i den orale sporet og også ansvarlig for bevegelse (bevegelse)
  • Oral Groove – samler og leder mat inn i cellemunnen og får i seg næringsstoffer.

For det andre, hvor finnes paramesium? Paramecium lever i vannmiljøer, vanligvis i stillestående, varmt vann. Arten Paramecium bursaria danner symbiotiske forhold med grønne alger. Algene lever i cytoplasmaet. Alger fotosyntese gir en matkilde for Paramecium.

I denne forbindelse, hvordan beveger et paramecium seg?

Dens ytre kropp er dekket av de små hårlignende strukturene som kalles flimmerhår. Ved å reversere bevegelsen til flimmerhår, paramecium kan bevege seg i motsatt retning også. Gjennom en prosess kjent som fagocytose, presses maten inn i spiserøret gjennom flimmerhår som går videre inn i matvakuolene.

Hvordan hjelper strukturene til paramecium det å overleve?

På overflaten av organismen er korthårlignende strukturer er flimmerhårene. Som du allerede har lært, har flimmerhårene tre funksjoner: å hjelp de paramecium flytte til hjelp det fange mat, og til hjelp den sanser miljøet. Også på overflaten vil du finne en fordypning kalt oral groove.

Anbefalt: