Hva gjør en graf kvadratisk?
Hva gjør en graf kvadratisk?

Video: Hva gjør en graf kvadratisk?

Video: Hva gjør en graf kvadratisk?
Video: Graphing Radical Functions Using Transformations & Plotting Points 2024, Kan
Anonim

De kurve av en kvadratisk funksjon er en parabel hvis symmetriakse er parallell med y-aksen. Koeffisientene a, b og c i ligningen y=ax2+bx+c y = a x 2 + b x + c styrer ulike fasetter av hvordan parabelen ser ut når den er grafisk.

Enkelt sagt, hvordan vet du om en graf er kvadratisk?

Hvis forskjellen er konstant, den kurve er lineær. Hvis forskjellen er ikke konstant, men det andre settet med forskjeller er konstant, den grafen er kvadratisk . Hvis forskjellene følger et mønster som ligner på y-verdiene kurve er eksponentiell. Se eksemplene nedenfor for klarhet.

For det andre, hvordan ser grafen til en kvadratisk ligning ut? De graf av en kvadratisk funksjon er en U-formet kurve kalt en parabel. Den kan tegnes ved å plotte løsninger til ligning , ved å finne toppunktet og bruke symmetriaksen til å plotte utvalgte punkter, eller ved å finne røttene og toppunktet. Standardformen for en andregradsligningen er.

Deretter kan man også spørre seg, hva er en kvadratisk graf?

Grafer . EN kvadratisk funksjon er en av formen f(x) = ax2 + bx + c, hvor a, b og c er tall med a ikke lik null. De kurve av en kvadratisk funksjon er en kurve som kalles en parabel. Parabler kan åpne oppover eller nedover og variere i "bredde" eller "bratthet", men de har alle den samme grunnleggende "U"-formen.

Hva kalles en halv parabel?

Grafen til ligningen y = √x+ 2 er "toppen halv " av. parabel og grafen til ligningen y = - √x + 2 gir "bunnen halv ." Tegning Paraboler . Grafene til kvadratiske ligninger (y = ax2 + bx + c) er kalt parabler.

Anbefalt: