Hva er pH i en vandig løsning med hydrogenionkonsentrasjon?
Hva er pH i en vandig løsning med hydrogenionkonsentrasjon?

Video: Hva er pH i en vandig løsning med hydrogenionkonsentrasjon?

Video: Hva er pH i en vandig løsning med hydrogenionkonsentrasjon?
Video: Calculating Hydrogen Ion Concentration 2024, April
Anonim

Hva er pH av en løsning med en hydrogenjonskonsentrasjon på 10^-6M? pH er et mål på H+ ionekonsentrasjon → jo høyere H+ ionekonsentrasjon , jo lavere pH (dvs. nærmere 0) og jo surere løsning . Derav pH av løsning er 6, dvs. svakt sur.

I denne forbindelse, hva er hydrogenionkonsentrasjonen til en løsning med pH?

På denne måten, pH er bestemt av hydrogen - ionekonsentrasjon . I tilfelle av en nøytral løsning , [H+]=10-7, som vi kaller en pH av 7. Dette betyr for eksempel at en hydrogen - ionekonsentrasjon i en løsning med en pH av 4 er 10-4mol/l, som betyr at den inneholder 0,0001 mol hydrogenioner i en løsning på 1 liter.

På samme måte, hva er pH i en vandig løsning? De pH i en vandig løsning er basert på pH skala som vanligvis varierer fra 0 til 14 i vann (selv om dette ikke er en formell regel som diskutert nedenfor). EN pH av 7 anses å være nøytral. EN pH på mindre enn 7 regnes som surt. EN pH på større enn 7 anses da som grunnleggende.

Dessuten, hva er hydrogenionkonsentrasjonen?

Definisjon av hydrogen - ionekonsentrasjon : den konsentrasjon av hydrogenioner i oppløsning uttrykt vanligvis i mol per liter eller i pH-enheter og brukt som et mål på surheten til oppløsningsindikatorfargene for trange områder av hydrogen - ionekonsentrasjon.

Er pH avhengig av konsentrasjon?

HYDROGENION KONSENTRASJON OG pH pH er derfor definert som logaritmen til basen 10 av det resiproke av hydrogenionet konsentrasjon eller den negative verdien av logaritmen til basen 10 av hydrogenionet konsentrasjon . Det følger derfor at: Anøytral løsning har en pH på 7,0.

Anbefalt: