Er kobber II-oksid løselig i vann?
Er kobber II-oksid løselig i vann?

Video: Er kobber II-oksid løselig i vann?

Video: Er kobber II-oksid løselig i vann?
Video: Kjemi 2 Elektrolyse av NaCl i vann 2024, Kan
Anonim

Så og si uløselig i vann eller alkoholer; kobber ( II ) oksid løses opp sakte i ammoniakkløsning, men raskt i ammoniumkarbonatløsning; Det er oppløst av alkalimetallcyanider og ved sterke sure løsninger; varm maursyre og kokende eddiksyreløsninger lett løse opp de oksid.

Heri, er kobber II-oksid vandig?

Kobber ( II ) oksid eller kobber oksid er den uorganiske forbindelsen med formelen CuO. En svart solid, den er en av de to stabile oksider av kobber , det andre vesenet Cu 2O eller kobber oksid.

Foruten ovenfor, reagerer kobberoksid med vann? Kobber gjør det ikke reagere med vann . Kobber gjør det ikke reagere med vann fordi oksygenet i vann er låst til en forbindelse med en del oksygen og to deler hydrogen. Kobberoksid er en forbindelse fra de to grunnstoffene kobber og oksygen. Ved sterk oppvarming danner den et svart fast stoff av kobberoksid.

Deretter kan man også spørre, er kobber II-hydroksid løselig i vann?

Basert på løselighetsreglene er kobberhydroksid ikke løselig i vann mens kobber klorid er. Ksp er svært liten, noe som betyr at kobberhydroksid dissosieres svært lite i vann, mens det store flertallet forblir et fast stoff.

Hva er kobberløselig?

Det vil imidlertid løse opp lett i salpetersyre og i svovelsyre i nærvær av oksygen. Det er også løselig i vandig ammoniakk eller kaliumcyanid i nærvær av oksygen på grunn av dannelsen av meget stabile cyanokomplekser ved oppløsning.

Anbefalt: