Innholdsfortegnelse:

Hva er bredden på klasseintervallet?
Hva er bredden på klasseintervallet?

Video: Hva er bredden på klasseintervallet?

Video: Hva er bredden på klasseintervallet?
Video: class interval, limits, boundaries, width and midpoint 2024, Kan
Anonim

De klasse bredde er forskjellen mellom øvre eller nedre klasse grenser for påfølgende klasser . Alle klasser skal ha det samme klasse bredde . I dette tilfellet, klasse bredde lik differansen mellom de nedre grensene for de to første klasser.

På samme måte spørs det, hvordan finner du bredden på et klasseintervall?

Slik finner du bredden:

  1. Beregn rekkevidden til hele datasettet ved å trekke det laveste punktet fra det høyeste,
  2. Del det på antall klasser.
  3. Rund dette tallet opp (vanligvis til nærmeste hele tall).

Dessuten, hva er bredde i frekvensfordeling? Klassen bredde ” er avstanden mellom de nedre grensene for påfølgende klasser. Området er forskjellen mellom maksimum og minimum dataoppføringer. Trinn for å bygge en frekvensfordeling fra et datasett.

Vet også, hva er størrelsen på klasseintervallet?

I inkluderende form, klasse grenser oppnås ved å trekke 0,5 fra nedre grense og legge til 0,5 til den øvre grensen. Og dermed, klasse grenser på 10-20 klasseintervall i inkluderende form er 9,5 - 20,5. Klassestørrelse : Forskjellen mellom sann øvre grense og sann nedre grense for a klasseintervall kalles klassestørrelse.

Hva er bredden på klasseintervallet?

Den nedre grensen for hver klasse er den minste verdien i det klasse . På den annen side er den øvre grensen for hver klasse er den største verdien i det klasse . De klasse bredde er forskjellen mellom øvre eller nedre klasse grenser for påfølgende klasser . Alle klasser skal ha det samme klasse bredde.

Anbefalt: