Hvilke bergarter har fossiler?
Hvilke bergarter har fossiler?

Video: Hvilke bergarter har fossiler?

Video: Hvilke bergarter har fossiler?
Video: How can you tell the difference between a rock and a fossil? 2024, Kan
Anonim

Fossiler , de bevarte restene av dyre- og planteliv, finnes for det meste innebygd i sedimentære steiner . Av det sedimentære steiner , mest fossiler forekommer i skifer, kalkstein og sandstein. Jorden inneholder tre typer steiner : metamorf, magmatisk og sedimentær.

Folk spør også, hvilken type stein inneholder fossiler og hvorfor?

Sedimentære bergarter

Deretter er spørsmålet, hvordan vet du om en stein har et fossil i seg? Det er også lurt å se etter tegn på at stein inneholder en fossil før du prøver å bryte den, en del av en fossil kan være synlig på overflaten av stein . Du kan identifisere kalksteinen på dens lysere grå farge og hardhet, den bør være ganske vanskelig å bryte uten en hammer.

Deretter kan man også spørre seg hvorfor finnes fossiler i sedimentære bergarter?

Sedimentære bergarter kan inneholde fossiler fordi, i motsetning til de fleste magmatiske og metamorfe steiner , dannes de ved temperaturer og trykk som ikke ødelegger fossil rester. Døde organismer kan bli sedimenter som under de rette forholdene kan bli til sedimentær bergart.

Hva er de forskjellige formene for fossiler?

Det er fire hovedtyper fossiler, alle dannet på en annen måte, som bidrar til å bevare ulike typer organismer. Disse er muggfossiler , støpte fossiler , spore fossiler og fossiler i sann form.

Anbefalt: