Hvorfor er cellemembranen ordnet i et dobbeltlag?
Hvorfor er cellemembranen ordnet i et dobbeltlag?

Video: Hvorfor er cellemembranen ordnet i et dobbeltlag?

Video: Hvorfor er cellemembranen ordnet i et dobbeltlag?
Video: Cell Membrane Structure and Function 2024, Kan
Anonim

Fosfolipidene i plasmamembran er arrangert i to lag, kalt fosfolipid dobbeltlag . Molekyler som er hydrofobe kan lett passere gjennom plasmamembran , hvis de er små nok, fordi de er vannhatende som det indre av membran.

På denne måten, hvorfor er cellemembranen et dobbeltlag?

Lipid Dobbeltlag Struktur Lipidet dobbeltlag er en universell komponent av alle cellemembraner . Dens rolle er kritisk fordi dens strukturelle komponenter utgjør barrieren som markerer grensene for en celle . Strukturen kalles et "lipid dobbeltlag " fordi den er sammensatt av to lag med fett celler organisert i to ark.

Også, hvorfor er plasmamembraner arrangert som et tolag i stedet for et monolag? Siden både det ytre og det indre av en celle er vandige, både de membran overflater må være hydrofile. Som du kan legge merke til, disse monolags membraner ville vært mer rigid enn tolags som kan være grunnen til at de utviklet seg i ekstremofile arkea.

Med tanke på dette, hvorfor er fosfolipider ordnet i et dobbeltlag?

I dette dobbeltlag , den fosfolipider er arrangert slik at alle de hydrofile hodene peker utover og de hydrofobe halene peker innover. Dette ordning kommer fordi områdene både utenfor og inne i cellen din for det meste er vann, så de hydrofobe halene presses inn.

Hva gjør cellemembranen flytende?

Cellemembran er væske fordi individuelle fosfolipidmolekyler og proteiner kan diffundere innenfor deres monolag og dermed bevege seg rundt. Fluiditeten påvirkes av: Lengden på fettsyrekjeden. Her, jo kortere kjede jo mer væske er den membran.

Anbefalt: