Hva er bruken av natriumcyanid?
Hva er bruken av natriumcyanid?

Video: Hva er bruken av natriumcyanid?

Video: Hva er bruken av natriumcyanid?
Video: Узнав это СЕКРЕТ, ты никогда не выбросишь пластиковую бутылку! ТАКОГО ЕЩЕ НИКТО НЕ ВИДЕЛ! 2024, April
Anonim

Natriumcyanid er brukt kommersielt for gassing, galvanisering, utvinning av gull og sølv fra malm og kjemisk produksjon.

Angående dette, hva brukes natriumcyanid til i gruveindustrien?

EN natriumcyanid løsning er vanlig brukt å lekke gull fra malm. Utvasking av hauger: I det fri, cyanid løsningen sprayes over enorme hauger med knust malm spredt på toppen av gigantiske oppsamlingsputer. De cyanid løser opp gullet fra malmen inn i løsningen når det sildrer gjennom haugen.

Foruten ovenfor, hva er forskjellen mellom natriumcyanid og kaliumcyanid? Natrium og kaliumcyanid er salter, som er faste. Zyklon B er en diatoméjord gjennomsyret av hydrogen cyanid . Den giftige delen av cyanid er den cyanid anion. Hva anionen er festet til er ikke så viktig er toksisitet.

Foruten ovenfor, hvordan produseres natriumcyanid?

Produksjon og kjemiske egenskaper Natriumcyanid er produsert ved å behandle hydrogen cyanid med natrium hydroksyd: HCN + NaOH → NaCN + H2O. Natriumcyanid reagerer raskt med sterke syrer for å frigjøre hydrogen cyanid . Denne farlige prosessen representerer en betydelig risiko forbundet med cyanid salter.

Hvilke grunnstoffer er i natriumcyanid?

Formel og struktur: Den kjemiske formelen til natriumcyanid er NaCN, og dens molare masse er 49,01 g/mol. Det er en ionisk forbindelse som består av natrium kation (Na+) og cyanid anion (CN-), der karbonet har en trippelbinding med nitrogenatomet.

Anbefalt: