Er plasmamembranen permeabel for klorion?
Er plasmamembranen permeabel for klorion?

Video: Er plasmamembranen permeabel for klorion?

Video: Er plasmamembranen permeabel for klorion?
Video: Structure Of The Cell Membrane: Active and Passive Transport 2024, April
Anonim

De membran er høyt permeable til ikke-polare (fettløselige) molekyler. De permeabilitet av membran til polare (vannløselige) molekyler er svært lav, og den permeabilitet er spesielt lave til store polare molekyler. De permeabilitet til ladede molekylarter ( ioner ) er veldig lav.

På samme måte spørs det om plasmamembranen er permeabel for oksygen?

Enkel spredning over Celle ( Plasma ) Membran . Strukturen til lipid-dobbeltlaget tillater små, uladede stoffer som f.eks oksygen og karbondioksid, og hydrofobe molekyler som lipider, for å passere gjennom cellemembran , ned deres konsentrasjonsgradient, ved enkel diffusjon.

For det andre, hva er plasmamembranen ugjennomtrengelig for? Fosfolipid-dobbeltlaget - den grunnleggende strukturelle enheten til biomembraner - er i hovedsak ugjennomtrengelig for de fleste vannløselige molekyler, som glukose og aminosyrer, og for ioner. Transport av slike molekyler og ioner over alle cellemembraner formidles av transport proteiner assosiert med det underliggende dobbeltlaget.

Herav, er plasmamembranen permeabel for stivelse?

En selektiv permeabel membran lar bare små molekyler, som glukose eller aminosyrer, lett passere gjennom, og det hemmer større molekyler som protein og stivelse fra å passere gjennom den. Stivelse ble ekskludert fordi den har en større molekylstørrelse enn glukose og jod.

Hvorfor er ikke ionene Na+ og Cl i stand til å krysse plasmamembranen?

På den annen side eksisterer NaCl som hydratisert Na+ og Cl - ioner i løsninger som er ladet og har et stort hydreringsskall. Det er derfor det ville kreve for mye energi å dehydrere dem og bringe dem gjennom lipid-dobbeltlaget. Ioner kan imidlertid passere mobilt membraner gjennom kanaler og transportører.

Anbefalt: