Hvordan påvirker bioakkumulering miljøet?
Hvordan påvirker bioakkumulering miljøet?

Video: Hvordan påvirker bioakkumulering miljøet?

Video: Hvordan påvirker bioakkumulering miljøet?
Video: B7.4 Bioaccumulation 2024, Kan
Anonim

I hvert økosystem er organismer intrikat sammenkoblet gjennom næringskjeder og næringsnett. Når giftstoffer finner veien inn i en organisme, kan de bygge seg opp og henge, et fenomen som kalles bioakkumulering . På grunn av sammenkoblinger i et næringsnett, kan bioakkumulerte giftstoffer spre seg til hele økosystemer.

På samme måte kan man spørre seg hvordan biomagnifisering påvirker miljøet?

I mange tilfeller er dyr nær toppen av næringskjeden mest berørt på grunn av en prosess kalt biomagnifisering . Dette er biomagnifisering , og det betyr at rovdyr på høyere nivå - fisk, fugler og sjøpattedyr - bygger opp større og farligere mengder giftige materialer enn dyr lavere i næringskjeden.

Foruten ovenfor, hvorfor er bioakkumulering et problem? Dette skjer enten fordi kjemikaliet tas opp raskere enn det kan brukes, eller fordi kjemikaliet ikke kan brytes ned for bruk av organismen (det vil si at kjemikaliet ikke kan metaboliseres). Bioakkumulering trenger ikke være et problem hvis den akkumulerte forbindelsen ikke er skadelig.

Bare så, hva er de negative effektene av bioakkumulering?

Hvis bioakkumulering går inn i et dyr kan det være skadelig til sin helse noen eksempler på skade det kan forårsake inkluderer: Fødselsskader, vekstavvik, dyrs oppførsel skade organer, som nyrene og nervesystemet.

Hvordan påvirker biomagnifisering og bioakkumulering organismer og miljø?

Bioakkumulering er prosessen der giftstoffer kommer inn i næringsnettet ved å bygge seg opp i individet organismer , samtidig som biomagnifisering er prosessen som toksiner er gått fra ett trofisk nivå til den neste (og dermed økning i konsentrasjon) i et næringsnett. løses opp i livets fettvev organismer.

Anbefalt: