Hvilken gass trengs for at cellulær respirasjon skal finne sted?
Hvilken gass trengs for at cellulær respirasjon skal finne sted?

Video: Hvilken gass trengs for at cellulær respirasjon skal finne sted?

Video: Hvilken gass trengs for at cellulær respirasjon skal finne sted?
Video: Daniel Schmachtenberger: Will Technology Destroy Us? 2024, Kan
Anonim

Under prosessen med cellulær respirasjon, karbondioksid avgis som avfallsprodukt. Dette karbondioksid kan brukes av fotosyntetisering av celler for å danne nye karbohydrater. Også i prosessen med cellulær respirasjon, oksygen gass er nødvendig for å tjene som en akseptor av elektroner.

På samme måte spørs det hva som skal til for at cellulær respirasjon skal oppstå?

De fleste trinnene i cellulær respirasjon finner sted i mitokondriene. Oksygen og glukose er begge reaktanter i prosessen med cellulær respirasjon. Hovedproduktet av cellulær respirasjon er ATP; avfallsprodukter inkluderer karbondioksid og vann.

Vet også hvordan oksygen brukes i cellulær respirasjon? Cellulær respirasjon er prosessen cellene bruker for å lage energi. Celler i kroppen vår kombinerer glukose og oksygen å lage ATP og karbondioksid. Oksygen kombineres med elektronene og to hydrogenioner for å lage vann. Til slutt strømmer hydrogenionene gjennom ATP-syntase for å lage ATP.

Deretter kan man også spørre, hvor får vi drivstoffet til celleånding?

Under glykolyse spaltes et glukosemolekyl i to, og skaper to pyruvatmolekyler og energimolekylet ATP. Pyruvatmolekylene blir raskt sendt inn i mitokondriene, hvor de brukes i resten av respirasjon prosess. Glukosemolekylet er det primære drivstoff for cellulær respirasjon.

Hva er prosessen med cellulær respirasjon?

Cellulær respirasjon er den prosess å trekke ut energi i form av ATP fra glukosen i maten du spiser. I trinn én brytes glukose ned i cytoplasmaet til cellen i en prosess kalt glykolyse. I trinn to blir pyruvatmolekylene transportert inn i mitokondriene.

Anbefalt: