Hvordan beveger energi seg gjennom jordens atmosfære og hav?
Hvordan beveger energi seg gjennom jordens atmosfære og hav?

Video: Hvordan beveger energi seg gjennom jordens atmosfære og hav?

Video: Hvordan beveger energi seg gjennom jordens atmosfære og hav?
Video: Energy in the Atmosphere Explained 2024, Kan
Anonim

De hav og atmosfære er tilkoblet. De jobber sammen for å bevege seg varme og ferskvann over kloden. Vinddrevet og hav - nåværende sirkulasjoner bevege seg varmt vann mot polene og kaldere vann mot ekvator. Flesteparten av termisk energi på Jordens flate er lagret i hav.

På samme måte, hvordan overføres energi i jordens atmosfære og gjennom havene?

Energi er Overført i de stemning , hav , og Jordens indre system ved tre prosesser: konveksjon, ledning og stråling. Disse prosessene kan alle oppstå på samtidig i liten eller stor skala. Storskala-fenomen som involverer disse energioverføring prosesser kan påvirke været over hele verden.

I tillegg, hvilken innvirkning har havstrømmer på overføring av energi og klima? Det modererer temperaturen i kystområdene. Det kjølige vannet brakt inn i varme områder temperere klima så vel som det varme vannet som kommer inn i et kjølig område der ved å moderere temperaturer og klima.

Også å vite er hvordan energi beveger seg gjennom jordens system?

Denne varmen energi overføres til hele planetens systemer på tre måter: ved stråling, ledning og konveksjon. Det er her konveksjon kommer inn. «Konveksjon er overføring av varme gjennom bevegelsen av en væske som vann eller luft. De Jordens overflaten og luften nær overflaten varmer ujevnt.

Hva er forholdet mellom atmosfærens bevegelse og overflatestrømmenes bevegelse?

Bølger og overflatestrømmer er vindgenerert. De stemning skyver havet flate langs. Men når havet beveger seg, blir varmen omfordelt og til slutt kastet tilbake i stemning . Utvekslingen av varme påvirker trykkfeltet i stemning , som endrer vindfeltet.

Anbefalt: