Hva er reglene for kovalent binding?
Hva er reglene for kovalent binding?

Video: Hva er reglene for kovalent binding?

Video: Hva er reglene for kovalent binding?
Video: Узнав это СЕКРЕТ, ты никогда не выбросишь пластиковую бутылку! ТАКОГО ЕЩЕ НИКТО НЕ ВИДЕЛ! 2024, April
Anonim

Oktetten Regel krever at alle atomer i et molekyl har 8 valenselektroner - enten ved å dele, miste eller få elektroner - for å bli stabile. Til Kovalente bindinger , atomer har en tendens til å dele elektronene sine med hverandre for å tilfredsstille oktetten Regel . Den ønsker å være som Argon som har et fullt ytre valensskall.

På samme måte spør folk, hva er oktettregelen og hvordan brukes den i kovalent binding?

- Oktettregel sier at atomer mister, får eller deler elektroner for å oppnå en stabil konfigurasjon av 8 valenselektroner ( oktett ). Det er brukes i kovalent binding når atomet deler elektroner for å oppnå oktett.

I tillegg, hva er 3 typer kovalente bindinger? De tre typer som nevnt i de andre svarene er polare kovalent , ikke-polar kovalent , og koordinere kovalent . Den første, polar kovalent , dannes mellom to ikke-metaller som har en forskjell i elektronegativitet. De deler elektrontettheten sin ujevnt.

På samme måte spørs det, hva er kovalent binding og eksempler?

Eksempler av forbindelser som kun inneholder kovalente bindinger er metan (CH4), karbonmonoksid (CO) og jodmonobromid (IBr). Kovalent binding mellom hydrogenatomer: Siden hvert hydrogenatom har ett elektron, er de i stand til å fylle sine ytterste skall ved å dele et elektronpar gjennom en kovalent binding.

Hvordan identifiserer du en kovalent binding?

Det er et par forskjellige måter å fastslå hvis en knytte bånd er ionisk eller kovalent . Per definisjon, en ionisk knytte bånd er mellom et metall og et ikke-metall, og en kovalent binding er mellom 2 ikke-metaller. Så du vanligvis bare ser på det periodiske systemet og fastslå om sammensetningen din er laget av et metall/ikke-metall eller bare er 2 ikke-metaller.

Anbefalt: