Hva er ikke proporsjonalt?
Hva er ikke proporsjonalt?

Video: Hva er ikke proporsjonalt?

Video: Hva er ikke proporsjonalt?
Video: Omvendt proporsjonale funksjoner 2024, Kan
Anonim

Hvis to mengder er proporsjonal , da har de et konstant forhold. Hvis forholdet er ikke konstant, sies de to mengdene å være ikke - proporsjonal . Vi skal lage tabeller og se på forholdet mellom variablene for å bestemme proporsjonalitet.

På samme måte spør folk, hva er meningen med ikke-proporsjonal?

Grafen til a ikke - proporsjonal lineært forhold er en linje som ikke krysser origo, mens grafen til a proporsjonal lineært forhold er en linje som krysser origo.

Man kan også spørre, hvordan vet man om det er et forholdsmessig forhold? Forhold er proporsjonal hvis de representerer det samme forhold . En måte å se på hvis to forhold er proporsjonal er å skrive dem som brøker og deretter redusere dem. Hvis de reduserte brøkene er de samme, forholdstallene dine er det proporsjonal . For å se denne prosessen i aksjon, kryss av ut denne opplæringen!

Dessuten, hva er et eksempel på et proporsjonalt forhold?

EN proporsjonalt forhold er sier at de er like. Til eksempel , 1/2 og 6/12 har en proporsjonalt forhold , som betyr at de er like.

Hvordan vet du om et forhold er proporsjonalt eller ikke-proporsjonalt?

Proporsjonal funksjoner vil være i formen y = kx og ikke-proporsjonale funksjoner vil ha formen y = mx + b. Studentene bør avgjøre om en funksjon er det proporsjonal eller ikke-proporsjonale i en matematisk eller virkelig situasjon.

Anbefalt: