Hvor mange timer med dagslys mottas ved polarsirkelen når jorden er i posisjon A?
Hvor mange timer med dagslys mottas ved polarsirkelen når jorden er i posisjon A?

Video: Hvor mange timer med dagslys mottas ved polarsirkelen når jorden er i posisjon A?

Video: Hvor mange timer med dagslys mottas ved polarsirkelen når jorden er i posisjon A?
Video: Seasons 2024, Kan
Anonim

De Polarsirkelen opplevelser 24 timer om natten når Nordpolen er vippet 23,5 grader bort fra solen i desembersolverv. Under de to jevndøgnene, den sirkel av belysning skjærer gjennom polaraksen og alle steder på Jord erfaring 12 timer av dag og natt.

Ganske enkelt, når jorden er nærmest solen, hvilken årstid finner sted på den nordlige halvkule?

Jorden er nærmest solen hvert år i begynnelsen av januar, når det er vinter for den Nordlige halvkule . Det er vi lengst vekk fra sol i begynnelsen av juli, under vår Nordlige halvkule sommer.

Videre, hvordan påvirker helningen av jordaksen antall dagslystimer og temperatur på et sted? De helling av jordaksen er ansvarlig for et sesongskifte. De områdene som er på skrå mot solen, få mer sollys og ha mer dagslys , så temperatur er høyere. Og omvendt, disse områdene på skrå vekk fra solen få mindre sollys og har færre dagslys.

På samme måte kan du spørre, hva er årstiden på den nordlige halvkule når området sør for Antarktis-sirkelen er i 24 timer på dagtid?

I løpet av nordlige halvkule sommersolverv, den område over Polarsirkelen - over 66,5 grader nord) - mottar 24 timer med dagslys , mens sør polar region er i totalt mørke.

I hvilken posisjon ligger jorden 21. desember?

Dette kalles høstjevndøgn, fordi dagene og nettene igjen er like og årstiden er høst. Vinter Posisjon av Jord . -- På 21. desember de jord er i den posisjon D, med nordenden av aksen tippet bort fra solen, og sørenden tippet mot den.

Anbefalt: