Hvor er litosfærelaget?
Hvor er litosfærelaget?

Video: Hvor er litosfærelaget?

Video: Hvor er litosfærelaget?
Video: Structure of Environment : Lithosphere 2024, April
Anonim

De litosfæren er den faste, ytre delen av jorden. De litosfæren inkluderer den sprø øvre delen av mantelen og skorpen, den ytterste lag av jordens struktur. Den er avgrenset av atmosfæren over og asthenosfæren (en annen del av den øvre mantelen) under.

Ved siden av dette, hvor ligger litosfæren?

De litosfæren er den faste, ytre delen av jorden. Det inkluderer den sprø øvre delen av mantelen og skorpen, planetens ytterste lag. De litosfæren er lokalisert under atmosfæren og over astenosfæren.

Vet du også hvilke deler av jorden som utgjør litosfæren? De litosfæren er oppdiktet av steiner fra to av Jordens major lag . Den inneholder alt av det ytre, tynne skallet på planeten, kalt skorpen, og det øverste del av det neste-nedre laget, mantelen.

På samme måte spørs det, hvilket lag er litosfæren?

De skorpe og det øvre laget av mantel sammen utgjør en sone med stiv, sprø stein kalt litosfæren. Laget under den stive litosfæren er en sone med asfaltlignende konsistens kalt astenosfæren. Asthenosfæren er en del av mantel som flyter og flytter platene til Jord.

Hva består litosfæren av?

Jordens litosfæren . Jordens litosfæren inkluderer skorpen og den øverste mantelen, som utgjør det harde og stive ytre laget av jorden. De litosfæren er delt inn i tektoniske plater.

Anbefalt: