Hva er formelen for ytre vinkelteorem?
Hva er formelen for ytre vinkelteorem?

Video: Hva er formelen for ytre vinkelteorem?

Video: Hva er formelen for ytre vinkelteorem?
Video: Exterior Angle Theorem For Triangles, Practice Problems - Geometry 2024, April
Anonim

Definisjon og formel. Eksteriørvinkelteoremet sier at den ytre vinkelen som dannes når du forlenger siden av a triangel er lik summen av ikke-tilstøtende vinkler. Husk at våre ikke-tilstøtende vinkler er de som ikke berører vinkelen vi jobber med.

Tilsvarende, hva er ytrevinkelteoremet til en trekant?

De ytre vinkelteorem er påstand 1.16 i Euclid's Elements, som sier at målet til en utvendig vinkel av en triangel er større enn noen av målene for det eksterne interiøret vinkler . Dette er et grunnleggende resultat i absolutt geometri fordi beviset ikke er avhengig av parallellpostulatet.

Foruten ovenfor, hvordan finner du målet på en vinkel? Bruke en gradskive Den beste måten å måle an vinkel er å bruke en gradskive. For å gjøre dette, begynner du med å stille opp en stråle langs 0-graderslinjen på gradskiven. Still deretter opp toppunktet med midtpunktet på gradskiven. Følg den andre strålen for å bestemme vinkelens måling til nærmeste grad.

Man kan også spørre seg, hvordan finner man summen av de ytre vinklene til en trekant?

An utvendig vinkel av en triangel er lik sum av det motsatte interiøret vinkler . For mer om dette se Triangel utvendig vinkel teorem. Hvis tilsvarende vinkel er tatt ved hvert toppunkt, den utvendige vinkler legg alltid til 360° Dette er faktisk sant for alle konvekse polygoner, ikke bare trekanter.

Hva er den ytre vinkelen til en femkant?

Summen av ytre vinkler til en polygon er 360°. Formelen for å beregne størrelsen på en utvendig vinkel er: ytre vinkel på en polygon = 360 ÷ antall sider.

Anbefalt: