Hvordan brukes nanomaterialer i forskning?
Hvordan brukes nanomaterialer i forskning?

Video: Hvordan brukes nanomaterialer i forskning?

Video: Hvordan brukes nanomaterialer i forskning?
Video: Nano Particle synthesis 2024, Kan
Anonim

EPA forskere studerer de unike kjemiske og fysiske egenskapene til nanomaterialer (som størrelse, form, kjemisk sammensetning, stabilitet osv.) for å hjelpe til med å utvikle prediktive modeller for å bestemme hvilke nanomaterialer kan utgjøre en høyere sannsynlighet for risiko og de som forventes å ha liten innvirkning.

Dessuten, hvordan brukes nanomaterialer i medisin og forskning?

En søknad av nanoteknologi i medisin som nå utvikles innebærer bruk av nanopartikler for å levere medikamenter, varme, lys eller andre stoffer til bestemte typer celler (som kreftceller). Denne teknikken reduserer skade på friske celler i kroppen og muliggjør tidligere oppdagelse av sykdom.

For det andre, hvordan blir nanomaterialer sett på? De fleste materialer i nanoskala er for små til å være sett med det blotte øye og til og med med konvensjonelle laboratoriemikroskoper. Materialer konstruert i så liten skala blir ofte referert til som konstruert nanomaterialer (ENMs), som kan ta på seg unike optiske, magnetiske, elektriske og andre egenskaper.

I denne forbindelse, hva brukes nanomaterialer til?

Applikasjoner. Nanomaterialer er brukt i en rekke produksjonsprosesser, produkter og helsetjenester, inkludert maling, filtre, isolasjon og smøremiddeladditiver. I helsevesenet er nanozymer nanomaterialer med enzymlignende egenskaper.

Hva er eksempler på nanomaterialer?

Eksempel på nanomaterialer er karbon nanorør, nanopartikler, metallgummi, kvanteprikker, nanoporer og mange flere. Nanoteknologi, forkortet til "nanoteknologi", er studiet av kontroll av materie på atomær og molekylær skala.

Anbefalt: