Hva gjør de hydrofile hodene?
Hva gjør de hydrofile hodene?

Video: Hva gjør de hydrofile hodene?

Video: Hva gjør de hydrofile hodene?
Video: Аллергия и Печень. Причины и Лечение ЛЮБЫХ аллергических реакций! 2024, Kan
Anonim

De hydrofilt hode interagerer med de polare molekylene. Dette gjør at proteiner, vann og mange andre molekyler kan passere inn og ut av cellen.

I denne forbindelse, hvorfor er hydrofile hoder viktige?

Lipiddobbeltlaget er arrangert i to lag fosfolipider med hydrofile hoder danner de ytre kantene og halene som danner det indre. Dette er viktig fordi det lar dobbeltlaget velge hvilke molekyler det vil slippe inn og ut av cellen.

Dessuten, hva gjør hydrofobe haler? De hydrofobe haler forhindre at polare molekyler eller ioner passerer gjennom membranene. Bunnlinjen er de en barriere mot vannløselige stoffer. en ny hydrofobisk spor kan være en del av hoveddelen av plasmamembranen.

På denne måten, hva gjør hodet til et fosfolipid hydrofilt?

En eneste fosfolipid molekylet har en fosfatgruppe i den ene enden, kalt hode ,” og to side-ved-side kjeder av fettsyrer som gjøre opp lipidhalene.” Fosfatgruppen er negativt ladet, noe som gjør at hode polar og hydrofil , eller «vannelskende». Fosfatet hoder blir dermed tiltrukket av vannet

Hva er det hydrofile hodet laget av?

De hydrofilt hode er består av en kolinstruktur (blå) og et fosfat (oransje). Dette hode er koblet til en glyserol (grønn) med to hydrofobe haler (lilla) kalt fettsyrer.

Anbefalt: