Innholdsfortegnelse:

Hva brukes ammoniakkgjødsel til?
Hva brukes ammoniakkgjødsel til?

Video: Hva brukes ammoniakkgjødsel til?

Video: Hva brukes ammoniakkgjødsel til?
Video: 19. Naturlig gjødsel (del 1) 2024, April
Anonim

Ammoniakk produseres i jorda av organismer når de er organiske gjødsel er brukt for å øke jordens fruktbarhet. Økologisk gjødsel , med sine naturlige avfallsprodukter, støtter veksten av milliarder av mikroorganismer som produserer ammoniakk , som deretter omdannes til det essensielle næringsstoffet nitrogen.

Derfor, hvorfor er ammoniakk en god gjødsel?

Ammoniakk finnes i jord, vann og luft, og det er en viktig nitrogenkilde for planter. Nitrogen fremmer plantevekst og forbedrer frukt- og frøproduksjonen, noe som resulterer i et større utbytte. Det er også viktig for fotosyntesen, som er prosessen der planter konverterer lysenergi til kjemisk energi.

Dessuten, hva er hovedbruken av ammoniakk? Ammoniakk brukes også som kjølemiddel gass , for rensing av vann forsyninger, og i produksjon av plast, eksplosiver, tekstiler, plantevernmidler, fargestoffer og andre kjemikalier. Det finnes i mange husholdnings- og industrielle rengjøringsløsninger.

Her, hvordan bruker vi ammoniakk til å gjødsle planter?

Ofte brukt som ammoniumnitrat eller urea, kan husholdningsammoniakk også brukes for å oppnå de samme resultatene

  1. Tilsett 1 kopp ammoniakk til en 1-liters beholder.
  2. Hell ammoniakkgjødselblandingen i en 20-liters slangeende sprøyte.
  3. Slå på vannet, og bruk ammoniakkgjødsel på hele plenen din tidlig om morgenen.

Hva er ammonium i gjødsel?

Ammoniakk . Ammoniakk (NH3) er grunnlaget for nitrogenet (N) gjødsel industri. Det kan påføres direkte på jord som et plantenæringsstoff eller omdannes til en rekke vanlige N gjødsel , men dette krever spesielle sikkerhets- og ledelsestiltak.

Anbefalt: