Hva er RNA-behandling?
Hva er RNA-behandling?

Video: Hva er RNA-behandling?

Video: Hva er RNA-behandling?
Video: RNA Processing 2024, Kan
Anonim

Alle RNA er opprinnelig transkribert fra DNA av RNA polymeraser, som er spesialiserte enzymkomplekser, men de fleste RNA må endres ytterligere eller Bearbeidet før de kan utføre rollene sine. Og dermed, RNA-behandling refererer til enhver modifikasjon gjort til RNA mellom dens transkripsjon og dens endelige funksjon i cellen.

Bare så, hva skjer i RNA-prosessering?

De RNA tråd er Bearbeidet slik at intronene fjernes og eksonene skyves sammen for å lage en kontinuerlig, kortere tråd. Dette prosess er kalt RNA skjøting. RNA spleising er fjerning av introner og sammenføyning av eksoner i eukaryotisk mRNA. Det forekommer også i tRNA og rRNA.

hva er de 3 trinnene i RNA-prosessering? De tre viktigst trinn av pre-mRNA behandling er tillegg av stabiliserende og signalerende faktorer ved 5' og 3 ' ender av molekylet, og fjerning av mellomliggende sekvenser som ikke spesifiserer de riktige aminosyrene. I sjeldne tilfeller kan mRNA-transkriptet "redigeres" etter at det er transkribert.

Dessuten, hva er hensikten med RNA-behandling?

RNA-behandling . RNA serverer en mengde funksjoner inne i cellene. Disse funksjoner er primært involvert i å konvertere den genetiske informasjonen i en celles DNA til proteinene som bestemmer cellens struktur og funksjon.

Hva skjer med mRNA etter at behandlingen er fullført?

"Livssyklusen" til en mRNA i en eukaryot celle. RNA transkriberes i kjernen; etter behandling , transporteres det til cytoplasmaet og oversettes av ribosomet. Til slutt, den mRNA er degradert.

Anbefalt: